15.8.2010 :: Závody ve Zlíně

15.08.2010 13:58

14.-15.8.2010 - Iva, Jana a Dita se zúčastnily závodů ve Zlíně.

Tak jsem po tříleté pauze zase našla odvahu přihlásit se na závody agility. Sice jsme toho se Sárou zatím moc nenatrénovaly, ale chtěla jsem aspoň zkusit, jak na tom jsme a co s náma udělá závodní atmosféra. Na posledním předzávodním tréninku se ukázalo, že sobotní cesta bude vskutku dramatická. Naše "šéfová" Lenka nakonec nemohla jet a tak nezbylo než vymyslet, jak se naskládat do našeho auta...

Když jsem v časných ranních hodinách začla nosit věci k autu, Nesinka vesele poskakovala kolem. (To ještě chudák netušila, že pro ní v taškách nic sbalené není a bude se zase muset celý víkend opalovat na zahradě.) Zato Sára si mě prohlížela poněkud nedůvěřivě. Ovšem když jsem začla do kufru skládat psí přepravky, kočár, tašky, židle... tak už si i Nesinka začla klepat na čelo a šla si sednout vedle Sáry pod truhlík. Ale holky mě podcenily, VŠECHNO se NĚKAM vešlo. Ještě jsem vedle sebe posadila Vašíka a za chvíli jsme se rychlostí závodního traktoru řítili na místo srazu, kde už půl hodiny netrpělivě přešlapovali ostatní účastníci naší výpravy. Do kufru přibyl ještě stan proti slunci i dešti a poslední škvíry a mezírky jsme zacpali batůžkama, takže prostor byl zaplněn téměř neprodyšně. Iva, Ema, Jana a Ron se myslím celkem pohodlně poskládali na zadní sedadla a konečně jsme mohli vyrazit směr Zlín. A malá hádanka - kde byla Sára? :-) Napovím, že jsem jí nenacpala do kočáru, ani neběžela za autem :-)

(Na obranu svých psů musím říct, že když jsme se odpoledne začli skládat do auta, měli všichni přihlížející podobně nedůvěřivý výraz, jako ráno naše psice.)

Cesta ubíhala příjemně rychle a za hodinu už jsme stěhovaly věci z auta na cvičák. Sára byla z pochopitelných důvodů zařazena do kategorie LA a pak u jsme jen čekali, co si na nás pan rozhodčí vymyslel za chytáky.

V sobotu jsme si sice všichni pěkně zaběhali, ale až na jedinou vyjímku jsme posbírali jen samé diskvalifikace :-) Sára se ve zkoušce překonala a doběhla s deseti trestnými body. I to jí nakonec stačilo na druhé místo (nikdo další nedoběhl...).

Neděle už byla z hlediska našich výsledků mnohem lepší - zkoušku jsme tentokrát doběhli všichni a Ron se dokonce probojoval na druhé místo! I v ostatních bězích byli Jana s Ronem z nás všech nejlepší a úspěšně zvládli všechny nedělní parkury!

Já osobně jsem byla s naší závodní premiérou velice spokojená. Netřásly se mi kolena nervozitou, potkala jsem "staré" známé, zaběhly jsme si pěkné parkury a máme další inspiraci, co zlepšovat.

Dita a Sára

:: video - Sára :: video - Ema :: video - Ronald ::

—————

Zpět