20.02.2012 :: Ukázky dogdancingu a dogfisbee

20.02.2012 13:00

Před pár dny se mi dostal "do rukou" pochvalný článek o ukázkách pro děti ze ZŠ na Horní Bečvě. Tyto ukázky a povídání o pejscích připravily Sandra, Kája a Kačka. Své vystoupení si holky dokonce zopakovaly a nedávno předvedly své umění i před žáky mateřské školy. Děkujeme holkám za tuto osvětu a svad i malou "reklamu" pro náš klub ;-)

Ukázky výcviku psů
21.12. 2011 žáci naší školy zhlédli ukázky výcviku psů v psích sportech – dogdancing (tanec se psem), dogfrisbee (házení a chytání disku) ,ukázku poslušnosti a vystavování. Program si připravily žákyně 9. třídy naší školy Kateřina Jalůvková a Sandra Hanasová společně se studentkami Gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm Karolínou Němečkovou a Kateřinou Dvořákovou, která celý program pěkně uváděla. Velmi zajímavé povídání si děvčata připravila o všech psích sportech, o svých psech, ale také poukázala na to, že pejsek není jen hračka, ale velká starost. Psa musíte venčit, krmit, koupat ho, starat se o něj, hrát si s ním, může být nemocný ........ a dožívá se v průměru 15 let. Pes je taky kamarád, který vás má rád takového, jací jste, vždy vás přivítá a potěší.

Dále žáci zhlédli krátkou videoukázku agility ( běh přes překážky). Děvčata také promítla video o psím útulku v Rožnově pod Radhoštěm. Poukázala na to, že útulky se nejvíce plní po Vánocích, kdy si děti přejí pejska. Ale když vidí, že se o něj musí starat, tak ho odloží, v lepším případě alespoň do útulku, v horším případě ho někde vyhodí z auta.


Hlavní náplní programu byla ukázka dogdancingu. Karolína Němečková vystoupila s Border kolií Nessie a kříženkou Tinou, kterou si vzala z útulku. Se svými fenkami pěkně zatancovala a opravdu ji poslouchaly. Kateřina Jalůvková si připravila program s kříženkou Amálkou a půlročním štěnětem kříženkou Kessi. Taktéž Katku její psi poslouchali a já jsem nejvíce obdivovala, jak vycvičila své půlroční štěně. Smekám. Sandra Hanasová nám předvedla, co všechno umí její Kavalír King Charles španěl Bertík a kříženec Arny. Všechny nás okouzlil Arny...... „pejsek“ vážící asi 45 kg. Ale uměli oba a líbili se taky.


Děvčata si připravila pro naše žáky rovněž test znalostí o psech, poznávačku psích plemen a soutěž v kresbě psa. Vítězové byli odměněni drobnými cenami. Výtěžek z akce 2 030,- Kč jsme věnovali na provoz psího útulku v Rožnově pod Radhoštěm. Doufám, že jsme tímto malým peněžním darem zpříjemnili dny opuštěným psům. Ještě jednou chci děvčatům Karolíně, Kateřině, Sandře a Katce poděkovat za velmi pěkně připravený program, který se všem líbil.

—————

Zpět