19.06.2011 :: Neoficiální závody AgiDivošení v Loučkách u Oder

19.06.2011 13:27

Takto početná výprava z našeho cvičáku vyrazí na závody opravdu jen vyjímečně. A tak se nechali davem strhnout i někteří, kteří by možná jinak nejeli :-) Někteří si to sice na poslední chvíli chtěli rozmyslet, ale neprošlo jim to. (To bylo naposled holky :-))

Atmosféra byla příjemná, pro začátečníky jako dělaná. Žádný stres, všichni měli možnost v klidu si opravit všechny chyby... Jen tunely by to pro příště chtělo trochu festovnější ;-)

Všechno podstatné se dočtete v povídání od Káji, pro kterou to byla závodní premiéra. I když jen poloviční - zapomněla si doma psa a musela pak za trest běhat s cizím...

:: fotky od Lenky :: video - společný sestřih :: video - Sára ::

Na tyhle závody jsem původně jela jen jako divák. Takže před závody nebyl žádný stres, žádné nervy. Prostě jsme ráno v naprostém klidu vyjeli, několikrát jsme zabloudili a nakonec dojeli na místo konání závodů. Hned po příchodu se na nás vrhla naše klubová výprava, jak si to představujeme, že neběžíme :-) Potom nás odtáhli k prezenci a Lenka mi, protože jsem Nesii nevzala, půjčila Terynku. Protože Terča normálně běhá ve dvojkách, musela jsem do pokročilých.

Pak už se začínalo běhat. Jako první běžely štěňátka. Všechny byly moc šikovné a všichni závodníci se zdárně dostali do cíle. Potom následoval jumping začátečníků. V něm běžely naše týmy - Ivča + Story, Sandra + Arny a Peťa s Agirou. Všichni předvedli úžasné výkony, někteří měli drobné problémy, ale nakonec všichni se ctí dorazili do cíle. Ivča se Storym dokonce vyběhali 4. místo. Pak se parkur začal přestavovat na pokročilé a já jsem pomalu, ale jistě začínala nervit. Prohlídka mi taky moc nepřidala, tak těžkou trať jsem v životě neběžela. No, všechno je jednou poprvé. Pak už jsem šla na start. Terynka se snažila, co mohla, ale při 5. překážce jsem zazmatkovala a poslala ji opačným směrem. No ale na to, že jsem s Terčou běžela poprvé, tak se nic moc jiného čekat nedalo. Jinak paní rozhodčí patří uznání. Nevyháněla nás z parkuru, ale v klidu nás nechala se vymotat.=) Se mnou v pokročilých běžely ještě Iva s Emou a Dita se Sárou. Obě podaly výborný výkon. Bohužel, Iva s Emou se nakonec diskly, ale Ditě se zadařilo a skončily na krásném 3.místě.

Odpoledne si z nás počasí trošku dělalo srandu, takže jsme náš stan proti dešti opravdu ocenili. Déšť ale nakonec ustal, takže jsme při openu ani moc nezmokli. První opět bojovali naši "začátečníci". Všichni se moc snažili, ale na úmístění to nestačilo (však to přece není hlavní. =) Závody zakončili pokročilí se svou náročnou tratí na open. Tentokrát jsme se (aby nám to nebylo líto =) diskly všechny. Myslím ale, že pejsci nám dělali radost. Zkusili jsme si závodní atmosféru a zažili pohodový den. Takže příštímu ročníku Agi Divošení Zdar! :-)

Kája

—————

Zpět