Jarní kurz 2009 - závěrečná soutěžní lekce

24.06.2009 13:57

8. dubna 2009 jsme u nás na cvičáku zahájili kurz základní poslušnosti, agility a dalších psích sportů. Pro velký zájem byli účastníci rozděleni do dvou skupin. Během deseti lekcí se majitelé dozvěděli, jak pejska správně motivovat, dále se věnovali základním cvikům z poslušnosti, vyzkoušeli si některé překážky agility. Kromě toho jsme se věnovali i základům tance se psem, flyballu, práci s klikrem... A protože motivaci není možné podcenit a chtěli jsme vědět, jak pilně se kdo doma pejskovi věnuje, byla poslední lekce věnována soutěžím. Všichni tak mohli zúročit, co se v kurzu naučili a odnést si některou z pěkných cen. A jak závěrečný souboj skončil?

POSLUŠNOST

Soutěžilo se v provedené stanovených cviků (přivolání, chůze u nohy, sedni, lehni, vstaň a odložení). Mnozí adepti na pěkné umístění ztratili body na odložení, ale aspoň byla soutěž pěkně dramatická.

1. Ivana Ondrušová + Ema, 2. Vendula Marečková + Aron, 3. Josef Hofer + Brisko 

TANEC SE PSEM

V této soutěži byly k vidění opravdu skvělé výkony a velmi originální cviky. Holky ukázaly, že s pejskama doma pravidelně cvičí a hledají inspiraci, kde se dá. Určitě by se neztratily i na některé "veřejné" soutěži.

1. Sandra Hanasová + Bertík, 2. Jana Hatlapatková + Ronald, 3. Jana Filipská + Nela

AGILITY

Byli vyhlášeni tři vítězové a to v kategorii velkých, středních a malých pejsků. Přece jen by neby příliš spravedlivý souboj border kolií proti jorkšírům a jezevčíkům :-)

LA Ivana Ondrušová + Ema, MA Jana Hatlapatková + Ronald, SA Vendula Marečková + Aron

SOUTĚŽ O NEJZAJÍMAVĚJŠÍ VIDEO

Šlo o soutěž pro všechny, kteří rádi hledají inspiraci na internetu. Naše "odborná" porota vybrala z došlých odkazů tři nejzajímavější kousky :-)

Jana Hatlapatková, Sandra Hanasová, Vendula Marečková

SOUTĚŽ O NEJSNAŽIVĚJŠÍHO KURZISTU :-)

Na každé lekci sbírali páníčci spolu se svými pejsky bodíky za snahu a za plnění domácích úkolů. A protože šlo o soutěž dlouhodobou, rozhodli jsme se ocenit všech pět účastníků, kteří na žádné lekci nechyběli.

1. Jana Hatlapatková + Ronald, 2. Sandra Hanasová + Bertík, 3. Ivana Ondrušová + Ema
4. Jana Filipská + Nela, 5. Josef Hofer + Brisko

 

 

—————

Zpět